vCenter authentication fails, even though you know you have the right password!

At one of my customer accounts we were experiencing an issue in one of the customer’s sites. Here is the scenario of the problem. 1. We Tested Authentication with the AD service account setup for Actifio. Authentication failed, even though we knew we had the right login & details. We also ensured we were using the correct syntax DOMAIN\Username to login. 2. Login to the remote vCenter from customers Desktop (which points to a site domain controller in the local site) as the Actifio AD service account. Authentication Works fine, and vCenter is opened and objects displayed. 3. Test creating a snapshot and creating a new VM from vCenter. All works ! 4. Test Authentication in Actifio with the AD service account. Auth failed again. But why ? We know we have the correct details, and it can login via vCenter using the same API calls Actifio would make to login. So, my process of elimination…

First Past the Post

Hi All, This will only be a brief intro to this blog. Essentially this blog will be primarily about the world of “Copy Data” and optimising your environment and infrastructure for “Copy Data”. Some of the posts will come from lessons learned, or lessons taught with articles on everything to do with managing a Copy Data platform and integrating it into your enterprise. While the Actifio 100T CDS appliance and associated products is my primary focus, this product integrates with many different systems such as: VMware, Hyper V, Linux, Unix, SQL, Exchange, Scripting, Powershell, All types of Storage, Disaster Recovery products, Blade and server infrastructure, Security devices such as Firewalls, Routers, etc. The list is almost endless on what might be covered here in the weeks and months to come. Please send your feedback and comments. The usual disclaimer is applied, while I work for a vendor I will try to be…